Son Dakika Haberler

Başbakan Üstel:Devletimizi yeni dünya düzenine göre kararlılıkla geleceğe hazırlayacağız

Başbakan Üstel:Devletimizi yeni dünya düzenine göre kararlılıkla geleceğe hazırlayacağız
Okunma : 81 views Yorum Yap

UBP Genel BaşkanıveBaşbakan Ünal Üstel, UBP Girne İlçe Başkanlığı’nın organizasyonuyla, Dikmen, Taşkent ve Güngör halkıyla bir araya geldi.

Üstel’e eşi Zerrin Üstel, UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Maliye Bakanı Özdemir Berova, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Girne İlçe Başkanı Bülent Kutay ve partililer eşlik etti.

UBP Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel burada yaptığı konuşmada, kırsal kesim arsalarını gençlerle buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.

Bütün dağıtılan kırsal kesim arsalarının yol, su, elektrik altyapılarının yüzde 60’ını tamamladıklarını aktaran Üstel, geriye kalan yüzde 40’ını ise aşama aşama ihaleye çıkıp yapmayı sürdüreceklerini belirtti.

Başbakan Üstel, “ Dikmen’de kırsal kesim arsalarındaki su yol elektrik sorunu, en geç 1 ay içinde ortadan kalkacak” dedi.

Ünal Üstel Taşkent -Haspolat arasındaki yolu kısa zamanda tamamlayacaklarını da açıkladı.

Hükümetin ekonomi konusundaki çalışmalarını da anlatan Üstel, muhalefetin göç yasası dediği 47/2010 sayılı yasa ile kamuya girenlerin maaş mağduriyetini gidermek için çalışmaları sürdüklerini ifade etti.

Üstel, “Ekonominin çarklarını çevirirken, 2024 yılını, insanımızın daha rahat, daha huzur içinde geçirmesi, hayat pahalılığından çok daha az etkilenmesi için planlamamızı yaptık” şeklinde konuştu.

Ercan Havalimanı’nı ülkeye kazandıklarını hatırlatan Üstel , “Şimdi sıra ülkeye daha fazla insan, turist ve uçak getirmekte… Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Tekrar ediyorum. 2024, 2023’ten daha güzel olacak” dedi.

Cumhuriyet Meclisi’nin Pazartesi günü yeni dönem çalışmalarına başlayacağını da hatırlatan Üstel , “Ülkemizin acil ihtiyacı olan yasaları tek tek Cumhuriyet Meclisimizden geçireceğiz” diye konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birlemiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı KKTC’yi tanıyın çağrısını selamladıklarını da kaydeden Üstel, federasyon sürecinin artık son bulduğunu söyledi.

Egemen eşitlik temelinde bir anlaşma vurgusu yapan Üstel, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın New York temaslarında da gündeme getirdiği egemen eşitlik temelindeki çözüm çabalarını desteklediklerini yineledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni, sosyal, siyasi, ekonomik ve kültürel açıdan tanıtmak, için çalışmalara başladıklarını kaydeden Başbakan Üstel, Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olduktan sonra son 2 ayda 3 bakanın KKTC bayrağını, katıldıkları etkinliklerde dalgalandırdıklarına işaret etti ve “Hükümetimizin yolu ülkemizi dünyaya, hazırlamaktır” dedi.

Ülkesel kalkınma için planlamanın önemine vurgu yapan Üstel, “ Dünya yeniden şekil alırken, Türkiye, KKTC’yi tanıtmak için var gücüyle çalışırken, bizler de devletimizi yeni dünya düzenine göre ve çağdaş değerler ışığında geleceğe hazırlayacağız. Kararlılıkla, istikrarla, var gücümüzle çalışacağız ve sizden aldığımız güçle 2027 yılına kadar ülkenin bütün sorunlarını tek tek çözeceğiz, ülkemizi daha güzel günlere taşıyacağız” şeklinde konuştu.
BRT

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)