Son Dakika Haberler

Netanyahu: Savaş birkaç ay daha sürecek

Netanyahu: Savaş birkaç ay daha sürecek
Okunma : 50 views Yorum Yap

Son 50 yılın en büyük saldırılarına sahne olan İsrail ordusunun Gazze Şeridindeki katliamı sürüyor.

Yılın son günlerine doğru, İsrail’in 7 Ekim sabahı roketlerle başlattığı saldırılar sürerken, ölü sayısı da her geçen gün artmaya devam ediyor…Uluslararası örgütlerden ateşkes çağrıları devam ederken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bir kez daha çağrılara olumsuz yanıt verdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant ile Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz’ın, katılmayı reddettiği basın toplantısında bir konuşma yaptı.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne sürdürdüğü saldırılardan bahseden Netanyahu, “Savaş, hedefleri gerçekleşene dek birkaç ay daha sürecek. Zaferin gerçekleşmesi için biraz daha zamana ihtiyaç var. Gazze’nin herhangi bir tehdit oluşturmamasını garanti altına almak istiyoruz.” dedi.
Netanyahu, konuşmasının devamında Mısır ile Gazze Şeridi arasındaki Philadelphia Ekseni’nin İsrail’in elinde ve kontrolünde olması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı, Gazze’ye ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Yeni yıla doğru geri sayarken, Gazze’de farklı bir geri sayım yaşanıyor.” ifadesini kullandı..

Gazze’de en temel hizmetlerin tamamen çökmesinin ve milyonlarca insanın açlıktan ölmesinin engellenmesi için zamana karşı yarışıldığı belirtilen açıklamada, “Bu durumu ancak uzun vadeli bir ateşkes ve engelsiz insani erişim sona erdirebilir.” ifadeleri kullanıldı.
BM Dünya Gıda Programı, Gazze’de temel hizmetlerin çökmesini ve milyonlarca insanın açlıktan ölmesini engellemek için “ateşkes” çağrısını da tekrarladı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarında en az 8 bin 800’ü çocuk, 6 bin 300’ü kadın olmak üzere, 21 bin 672 Filistinli öldürüldü, 56 bin 165 kişi de yaralandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)