Son Dakika Haberler

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Ankara’da temaslarda bulunuyor

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Ankara’da temaslarda bulunuyor
Okunma : 40 views Yorum Yap

Ankara’da temaslarda bulunan Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Merkezi’nde tıpta ihtisas yapan öğrencilerle bir araya geldi.
Bakan Dinçyürek öğrencilerle görüşme öncesi yaptığı konuşmada, sağlıktaki projelerine ilişkin detaylı açıklamalar yaptı.
Dinçyürek, sağlıktaki otomasyon sistemini e- devlet, e- nabız anlamında Kıbrıs’ta da kurmak için çok ciddi bir çalışma yapıldığını 2024’ün üçüncü çeyreğinde Türksat’la yapılan çalışma ile bitmiş olacağını ifade etti.
Bu sistemin hekimler, hastalar devlet içinde çok ciddi kazanımlar getireceğine dikkati çeken Dinçyürek, bu sistemle yapılan tetkikleri,
başka hastaneye uğradığı zaman oradan görebilme şansının olacağını
söyledi.
Dinçyürek , sağlık alanında önemli yaptırımlar yapılmakta olduğunu da ifade etti.
Girne’de yapılan hastane hakkında da bilgi veren Dinçyürek, hastaneyi yıl sonunda faaliyete sokacaklarını, hayata geçtiğinde adanın en modern en üst düzeyde hizmet veren hastanesine dönüşeceğini ifade etti.
Pamuklu’ya da yapacakları hastanenin önemini de aktaran Dinçyürek, Mağusa Devlet Hastanesi’nin de üçüncü basamak hastaneye evrilmesine çalıştıklarını söyledi.
Dinçyürek, “Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yıllardır Lefkoşa’ya yapılacak 500 yataklı yeni hastane yüzünden ihmale uğramış bir hastanedir. 500 yataklı yeni bir hastane yapılsa bile Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi terk edilmeyecek onu ayağa kaldırmamız lazım. Dr.Nalbantoğlu Devlet Hastanesinin bütün servisleri için bu hafta ihaleye çıkıyoruz. Yıl sonuna varmadan bütün servisleri beş yıldızlı otel hizmetinde o modda bir hastaneye çeviriyoruz. “ ifadelerini kullandı.
Dinçyürek, Gazi Mağusa’ya ve Maraş’a ve Değirmenlik’e yeni bir sağlık merkezi kuracaklarını Güzelyurt’taki hastanenin de bitirileceğini ekledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)