Son Dakika Haberler

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Turizm ve Ekonomi Çalıştayı yapılıyor

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Turizm ve Ekonomi Çalıştayı yapılıyor
Okunma : 141 views Yorum Yap

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Turizm ve Ekonomi Çalıştayı yapılıyor.

Çalıştay’da turizm ve ekonomi için yapılabilecekler konuşuldu.

Çalıştayda ilk açılış konuşmasını yapan Türkiye Medikal Turizm Derneği Başkanı Sinan İbiş çalıştayda KKTC’nin geleceği için neler yapılabileceğinin konuşulacağını söyledi.

Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketi Genel Müdürü Osman Aslan da çalılştayda KKTC’nin ekonomik potansiyelinin değerlendirileceğini söyledi.

Maliye Bakanı Alişan Şan da açılış konuşmasında, pandemi ve savaş gibi ciddi sorunların yaşandığı süreçte sürdürülebilir sağlık ve ekonomi politikalarının öneminin ortya çıktığını ifade etti.

Alişan Şan ülkede tasarruf yapılması kaynakların verimli kullanılarak en uygun yatırımların yapılması gerektiğini söyledi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ise ekonomide pandemi öncesi rakamlara ulaşmak için çok çalışılması gerektiğini vurguladı.

Amcaoğlu ekominin yeniden şakillendirilmesi gerektiğini vurgulayarak enerji azlan ında ihtiyaç duyulan yasaların meclise gönderildiğini belirtti.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de Halk Bankası’na esnaf ve üreticilerin yanında ülke ekonomisinin bütününü ilgilendiren bir konuda destek verdiği için teşekkürlerini ileterek başladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kendi ayakları üzerinde durabilmesi adına her zaman yanında olduğunu

belirten Başçeri ülkeyi refaha kavuşturmak adına yapılacak reformları desteklediklerini ve bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Konuşmasında ülke ekonomisinden örnek veren Büyükelçi Başçeri, Bafra’daki otellerin kaliteli et bulamamaktan şikayet ettiklerini bunun da hayvancılık sektörünün otellerin et ihtiyacını karşılama konusunda bir sıkıntı içinde olduğunu gösterdiğini belirtti.
Yapılacak çalıştayda ülke ekonomisinin nasıl harekete geçirileceği konusundaki görüşlerin karar verici olacağına inanç belirten
Başçeri, bunun için ciddi bir istatistiki veri ihtiyacı olduğuna dikkati çekti.

Başbakan Ünal Üstel de Türkiye ile 1986 yılından itibaren yapılan protokollerin ardından ilk önce turizmin ekonomide lokomotif sektör olduğunu ardından ise eğitim ve inşaat sektörünün ekonomiye hayat vermeye başladığını anlattı.

Ülkeye en büyük girdiyi turizmin sağladığına işaret eden Başbakan Üstel, turizmde 26 bin yatak bulunduğunu ancak bunun yeterli olmadığını ve hedefin sayının 50-60 binlere yükseltilmesi olduğunu söyledi.

Başbakan, yatak sayısındaki artışın kalite ve ara eleman yetiştiren mesleki okullara ağırlık vererek sağlanması gerektiğine işaret etti.

Başbakan Ünal Üstel konuşmasında enerji konusunda yaşanan sıkıntılara da değinerek, ülkenin daha süratli bir şekilde ileriye gidebilmesi, için turizmcinin önünün açılması ve sanayicinin kalkınması için enerji konusuna bir çözüm bulunmasının şart olduğunu ancak enerji konusundaki sıkıntının Avrupa da devam etmekte olduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da düzenlenen çalıştayların sektörlerin içinde bulunduğu sıkıntıların konuşulmasına olanak sağladığına işaret etti.

Turizmin her zaman adanın en önemli lokomotif sektörü olduğunu belirten Tatar, turizmde küçümsenmeyecek başarılar elde edildiğine işaret eden Tatar, turizm sektörünün ülkenin doğal güzelliklerini ve Kıbrıs Türk kültürünü koruyarak bu günlere geldiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Maraş açılımının ülke ekonomisine azımsanmayacak düzeyde katkı sağladığını vurguladı.
Tatar konuşmasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Maraş açılımı konusundaki desteğinden dolayı teşekkür etti.BRT